Bugün Ne Pişirsem?
Bugün Ne Pişirsem?
Hazırlamış olduğumuz tavsiye yemek listemizde, hafif, ağır ve diyet yemekleri bulabilirsiniz. Bazılarında fazla malzeme bulunabilir. Bunlar için eve gelmeden önce markete uğramanız ve alışveriş yapmanız gerekecektir. Bizler sizler için en iyi yemekleri vermeye devam edeceğiz.
Asma Yaprağında Kereviz Dolması
Malzemeleri
- 4 adet kereviz
- 2 adet soğan
- 4 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- Dereotu
- Maydanoz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Toz şeker
- Su
Yapımı
Dolmalık fıstık tencereye alınarak sıvıyağ da kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış soğan eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
Pirinç ilave edilir ve kavrulur. Üzerine kuş üzümü eklenerek arzu edilen baharatlar da serpiştirilir.
Sıcak su ilave edilerek pirincin pişmesi sağlanır.
Ocağın altı kapatıldıktan sonra ince doğranmış dereotu ve maydanoz da tencereye eklenerek karıştırılır.
Bir kabın içerisine su konulur ve kerevizlerin kabukları soyulur. Suyun içine limon suyu sıkılır ve kerevizlerin kararması önlenir.
Daha sonra kerevizlerin içleri oyulur ve hazırlanılan pilavdan konulur.
Asma yaprağı ile kaplanan kereviz yağlı kağıtla da katlanarak tencereye dizilir.
Üzerine zeytinyağı ve sıcak su dökülerek pişmeye bırakılır.
Ayran Aşı
Malzemeleri
- 3/4 su bardağı nohut
- 3/4 su bardağı buğday
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Yapımı
Yıkanıp süzülen nohut ve buğday düdüklü tencereye alınır. 1 litre su ilave edilerek yumuşayıncaya dek haşlanır.
Suyu süzülmek üzere kapağı açılır. Soğumaya bırakılır.
Bu noktada diğer bir alternatif ise nohut ve buğdayın haşlanmak ve soğutulmak suretiyle hava almayan bir kapta 1 gün önceden dolaba kaldırılmasıdır.
Diğer bir yandan yoğurt ve ayrı bir tencerede çırpılır. Nohut ve buğday içine ilave edilerek karıştırılır. Nane ve tuz eklenerek karıştırılır. Servis soğuk yapılır.
Malzemeleri
- 350 gram taze erişte makarnası (dilerseniz satın almak yerine evde kendiniz yapabilirsiniz)
- 300 gram kuru bakla
- 3 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 400 gram parça domates konservesi veya yerine domates kabuklarını soyup rendeleyerek kullanabilirsiniz
- 2 çorba kaşığı dolusu kadar ince ince doğranmış maydanoz
- Damak zevkinize göre tuz
- Biber
Yapımı
Öncelikle kuru baklanın kabuklarından ayırarak bir gece öncesinde tuzlu suda bekletiniz. Böylece kabukları şişecek ve kolayca ayrılacaktır.
Sonrasında bu şişen kabukları soyup atın. Ayıklanan baklaları bir tencereye doldurarak tamamını kaplayacak kadar su ile doldurun.
Üzerine 2 kaşık zeytinyağı ve küçük küçük doğramış olduğunuz maydanozları ekleyerek dövmüş olduğunuz 3 diş sarımsağı ekleyin ve üzerine domatesleri dökün.
Ateşi yakın ve baklanın hafif suyunu çekmesini bekleyin. Sular çekilmeye başlayınca tuz ve biberi ekleyerek kaşık yardımı ile iyice ezin ve püre haline getirin.
Erişteleri 5-6 dakika pişirerek süzün ve kalan 1 kaşık yağ ile yağlayın. Bakla ezmesini dökerek maydanozu üzerine koyun.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.