Fesleğenli humus lezzeti

Fesleğen ve pesto malzemeleriyle klasik humusu birleştirdiğim mezenin hafif ve ferah tadını biz çok beğendik... 10 dakikadan az sürede hazır olan nefis lezzeti yapılacaklar listenize ekleyin deriz...

Fesleğenli humus lezzeti
Fesleğenli humus lezzeti
Haber albümü için resme tıklayın

Müjgan Yurtseven 10 dakikadan kısa sürede hazırlanan lezzetli bir tarif verdi! İşte fesleğenli humus tarifi...

Servis: 3 - 4 kişilik

Hazırlama süresi: 10 dakika

Malzemeler:

  • 200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle:
  • 2 bardak nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş ölçü
  • 4 - 5 yemek kaşığı nohutun haşlama suyundan veya su
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 büyük limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Yarım demet taze fesleğen yaprağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 büyük diş sarımsak, ezilmiş

Üzerini süslemek için:

  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3- 4 yaprak taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı nar tanesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

*Humus malzemelerini blendere alın, pürüzsüz hale gelene kadar blenderden geçirin. Humusu servis kasesine aktarıp üzerini çam fıstığı, kıyılmış taze fesleğen, nar tanesi ile süsleyin ve üzerine zeytinyağı akıtın. Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...

27 Kas 2023 - 10:42 - Yemek Tarifi

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tunceli EMEK Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tunceli EMEK Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tunceli EMEK Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tunceli EMEK Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.