Kış aylarında hastalıklardan korunmak için kür

Zencefil en sağlıklı kök bitkilerde biridir. Toprağın mineralini alan zencefil C vitamini bombası olarak tüketiliyor. Peki zencefil kürü nasıl yapılır?

Kış mevsiminin en sevilen çayı zencefil. En sağlıklı malzemelerle yapılan zencefil çayının içinde yok yok. İşte içinizi ısıtırken vitamin bombası olan o tarif...

Kışın içinizi ısıtacak zencefilli bağışıklık destekleyici içecek tarifi ve faydalı kış sebzeleri

Enfeksiyonlara neden olan bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyen zencefil, birçok vitamin, mineralden ve lif açısından oldukça zengindir.

Özellikle viral ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Ancak fazlasının sağlığa zararlı olduğunu da unutmamak gerekir...

Kış aylarında yetersiz ve kötü beslenme alışkanlığı vücut direncini düşürüyor! Bu da hastalıklara kapı açıyor.

ZENCEFİLLİ BAĞIŞIKLIK DESTEKLEYİCİ İÇECEK TARİFİ

  • 1 küçük boy taze zencefil kökü-30 gr
  • 1 orta boy mandalina
  • 1 küçük boy kivi
  • Yarım adet limon
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz karabiber

Hazırlanışı;

Zencefil, mandalina, kivi ve limonun kabukları soyulduktan sonra pürüzsüz bir karışım elde edene kadar blenderize edin.

1 su bardağı su ile seyreltip içerisine toz zerdeçal ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Ara ara yarım çay bardağı ölçüsünde içebilirsiniz.

Beslenme, sağlığı hem olumlu hem de olumsuz yönde etkileyen bir olgudur.

Doğru beslenme ve yeterli vitamin-mineral desteği almak kış enfeksiyonlarına karşı vücut direncimizi yükseltir.

Dolayısıyla kış mevsimini sağlıklı halde geçirebilmek için beslenme düzeninizi gözden geçirmenizde fayda var.

Çünkü yeterince enerji, protein, vitamin, mineral ve diğer besin ögelerinin eksikliği veya yetersizliği durumunda vücut sistemlerinin düzenli çalışması ve enfeksiyonlara karşı dirençli olması beklenilemez.

Bundan dolayı yetersiz ve kötü beslenme alışkanlığı bulunan bireylerde enfeksiyon hastalıkları daha sık görülmektedir.

Doğru ve yeterli beslenmenin hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi vardır.

Yeterince sebze ve meyve tüketen bireyler genellikle vitamin ve minerallerden büyük ölçüde yararlanmış olur.

Özellikle antioksidanlardan (A, B grubu, C ve E vitaminleri, selenyum, bakır gibi mineraller ve bazı fenolik bileşikler) zengin beslenmek serbest radikalleri azaltarak bağışıklığı güçlendirmeye ve kış enfeksiyonlarına karşı vücudu korumaya destek olur.

Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, kuşburnu, kara mürver, limon, domates, kapya biber, yeşilbiber ve yeşil yapraklı sebzeler iyi birer C vitamini kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kış enfeksiyonlarına karşı vücut direncini artırır.

Sağlıklı beslenmenin en önemli iki besin grubu sebze ve meyvelerdir. Bu nedenle günlük beslenme rutininizde en az 5 porsiyon taze sebze ve meyveye yer vermeniz gereklidir.

Zeytinyağı, ceviz, badem, fındık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği gibi sağlıklı yağlar E vitamini kaynağıdır.

Sağlıklı yağlara beslenmenizde yer vermek serbest radikallerin azalmasına ve bağışıklığın güçlenmesine destek olur.

13 Oca 2024 - 11:00 - Sağlık

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tunceli EMEK Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tunceli EMEK Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tunceli EMEK Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tunceli EMEK Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.