Portakallı Revani nasıl yapılır?

Klasik Türk tatlılarından biri olan portakallı revani tarifi merak konusu.

Portakallı revani yumuşacık bir kıvamda oluyor. Revaninin keki kabardıkça lezzeti artıyor. Peki portakallı revani nasıl yapılır? İşte yanıtı...

PORTAKALLI REVANİ TATLISI

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet portakal
  • Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

YAPILIŞI

İlk önce bir tencerede şerbeti 10 dk kaynatıp limon suyu ilave edip soğumaya bırakın.

Oda ısısında olan yumurtaları şeker ile güzelce köpük olana kadar çırpın.

Ardından un ve kabartma tozu hariç herşeyi ilave edin ve devamlı çırpın.

Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyin çırpın.

Portakal kabuğunun kabuklarını içerisine rendeleyip ilave edin.

Küçük boy borcama sıvı yağ sürün revaniyi borcama aktarın.

Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan beş dakika sonra portakalın suyunu sıkıp revanin üstüne dökün.

Revani portakal suyunu çektikten sonra soğuk olan şerbeti sıcak tatlıya dökün.

3-4 saat sonra servis edin.

20 Oca 2024 - 13:53 - Yemek Tarifi

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tunceli EMEK Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tunceli EMEK Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tunceli EMEK Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tunceli EMEK Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.