Bugün ne pişirsem?

Enfes lezzetlerle sizlerleyiz.. Fırında patlıcan musakka ve arpa şehriyeli pirinç pilavı ..Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Fırında Patlıcan Musakka

Malzemeler;

·       3 yemek kaşığı sıvı yağ

·       500 gram kıyma

·       1 adet soğan

·       2 diş sarımsak

·       2 adet domates

·       Tuz

·       Karabiber

·       Pul biber

·       Maydanoz

·       4 adet patlıcan

·       1 yemek kaşığı domates salçası

·       1,5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

·       Yeşil biber

·       Domates

Hazırlanışı;

1. Tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine kıymayı ekleyerek kavuralım.

2. Doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edelim.

3. Doğranmış domates, yeteri kadar tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek 3-4 dakika daha kavuralım.

4. Doğranmış maydanozu ilave ederek karıştıralım ve ocağı kapatalım.

5. Dilimlediğimiz ve kızarttığımız patlıcanı fırın kabına yerleştirelim.

6. Üzerine kıymalı harcımızı boşaltarak yayalım.

7. Bir kapta domates salçasını sıcak su ile karıştıralım.

8. Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim.

9. Biber ve domates ile süsleyerek önceden 180°C ısıttığımız fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.

10. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

**

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi;

Malzemeler

·       2 su bardağı pirinç

·       2 yemek kaşığı tereyağı

·       2 yemek kaşığı zeytinyağı

·       2 yemek kaşığı arpa şehriye

·       4 su bardağı sıcak su (800 ml)

·       1 tatlı kaşığı tuz

Pirinçleri ıslatmak için;

·       Ilık su

·       1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle 2 su bardağı pirinci derince bir kaba alalım.

1 tatlı kaşığı tuzu ekledikten sonra pirinçlerin üzerini geçecek kadar Ilık suyu ilave edelim.

Yaklaşık 20 dakika boyunca pirinçlerimizi bu şekilde tuzlu suda bekletelim.

Ardından pirinçleri bir süzgece aktaralım ve nişastasını giderinceye kadar güzelce yıkayalım.

Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını alalım.

Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi tencereye ilave edelim. Şehriyeler kızarıncaya kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açarak yağı yakmamaya dikkat edelim.

Şehriyeler iyice kavrulduktan sonra suyunu süzdüğümüz pirinçleri de ilave edelim. Yine karıştırarak kavurmaya devam edelim.

Son olarak 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 su bardağı sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.

Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişmeye bırakalım.

Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine bir kağıt havlu örtelim ve yaklaşık 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.

Sürenin sonunda nazikçe karıştırdığımız arpa şehriyeli pilavımız artık servise hazır. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.

26 Oca 2024 - 15:31 - Yemek Tarifi

Mahreç  Yücel Güler


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tunceli EMEK Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tunceli EMEK Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tunceli EMEK Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tunceli EMEK Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.