Bugün ne pişirsem? Enfes lezzetler..

Hem görselliği hem de lezzeti ile damaklarınızda iz bırakacak, misafir masalarınızın vazgeçilmezi olacak yemek tariflerini sizler için derledik.

Gökçesu Pilavı Tarifi;

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su (600 ml)

Hazırlanışı

Öncelikle nohutu uygun bir kaseye alalım. Üzerine sıcak suyu ekleyelim ve 1 gece bekletelim.

Daha sonra nohutlarımızın suyunu süzdürelim ve tencereye alıp haşlayalım.

Pirincimizi kaseye alalım. Üzerini geçecek kadar ılık su ekleyerek 20 dakika bekletelim. Daha sonra suyunu süzüp yıkayalım.

Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağının eritelim.

Nişastasından arındırdığımız pirinci tencereye alıp erittiğimiz tereyağında bir kaç tur kavuralım.

Üzerine rendelediğimiz havuçları ilave edelim. Havuçlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.

Haşladığımız nohutları da ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edelim.

Tuzunu ayarlayarak karıştırıp kapağını kapatalım ve pilavımızı pişmeye bırakalım.

Pilavımız suyunu çektikten sonra altını kapatalım ve 15 dakika kadar dinlendirelim.

Dinlenen pilavımıza ceviz kırığı ve ince kıyılmış dereotu ilave edip karıştırarak servis edelim. Afiyet olsun!

**

Tavuk Sandal Tarifi;

Malzemeler

  • 500 gram tavuk pirzola
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 adet orta boy patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle pişirme kağıdından sandallarımızı hazırlayacağız. Bunun için ikiye kestiğimiz pişirme kağıdının yarısını kenarlardan içe doğru katlayalım.

Toparlanan kenarları bir iple bağladıktan sonra ortasını çukurlaştırarak sandal şeklini verelim.

Daha sonra sebzelerimizi hazırlayalım. Öncelikle 1 tane soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayalım.

Ardından 1 tane kırmızı biber ve 2 tane yeşil biberi de julyen şeklinde doğrayalım.

1 tane havucu da yine biberlerle aynı boyda olacak şekilde doğrayalım.

Son olarak büyüklüğüne göre 3 veya 4 tane patatesi de kabuğunu soyduktan sonra doğrayalım.

Genişçe bir kaseye doğranmış patatesleri, 500 gr doğranmış tavuk pirzolayı, havuç, kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı, sarımsakları, baharatlar ve tuzu, 1 tatlı kaşığı domates salçasını, yarım çay bardağı zeytinyağını ve son olarak 3 yemek kaşığı soya sosunu ilave edelim.

Tüm malzemeyi tamamen karışıncaya kadar karıştıralım.

Hazırladığımız sebzeli tavuk karışımını sandalların içerisine paylaştıralım.

Hazırladığımız tavuk sandallarımızı fırın tepsisine yerleştirdikten sonra yemeğimizi önceden 200 °C'ye ısıttığımız fırında 1 saat boyunca pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda lokum gibi pişen tavuk eti ve sebzeleri ile tavuk sandal yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun..

01 Şub 2024 - 14:56 - Yemek Tarifi

Mahreç  Yücel Güler


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tunceli EMEK Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tunceli EMEK Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tunceli EMEK Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tunceli EMEK Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.