Bugün ne pişirsem?

Bugün ne pişireceğinizi bilmiyor musunuz, işte size leziz tarifler..

Yayla Çorbası Tarifi;

6-8 kişilik

Hazırlama: 15 Dakika

Pişirme: 20 -25 Dakika

Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 8 su bardağı su (1600 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt

Üzeri İçin;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

Öncelikle 1 çay bardağı pirinci bol suyla güzelce yıkayalım.

Daha sonra pirinçleri uygun bir tencereye aktaralım ve üzerine 6 su bardağı suyu ilave edelim.

Pirinçlerimizi ara ara karıştırarak yumuşayıncaya kadar haşlanmaya bırakalım.

Çorbamızın terbiyesi için uygun bir karıştırma kabına 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve 1 tane yumurtayı alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.

Pirinçlerimiz haşlanırken suyu biraz azalacaktır. Terbiyeyi ilave etmeden önce 2 su bardağı soğuk su ekleyelim.

Soğuyan çorbanın suyundan 1-2 kepçe kadar alarak terbiyeye karıştırarak ilave edelim.

Ilıyan yoğurtlu terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım.

Bu arada 1 tatlı kaşığı tuzu da çorbaya ekleyerek karıştıralım. Bu şekilde çorbamızı yaklaşık 5 dakika daha kaynatalım.

Sosu için uygun bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alıp kızdırdıktan sonra 1 yemek kaşığı

kuru naneyi ilave edelim. Karıştırarak naneyi kızdıralım.

Kızdırdığımız naneyi çorbaya ilave ederek güzelce karıştıralım.

Çorbamızı kaselere paylaştırdıktan sonra servis edelim.

**

Soya Soslu Ballı Tavuk;

4-6 kişilik

Hazırlama: 15 Dakika

Pişirme: 20 Dakika

Malzemeler

  • 750 gr tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (sonradan tavaya eklenecek)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Tavukları bulamak için;

  • Un

Üzeri için;

  • Susam
  • Taze soğan

Hazırlanışı

Tavuk göğüs etlerini ortadan keserek inceltelim ve tezgaha alalım.

Üzerlerine tuz ve karabiber serpelim.

Ardından diğer tarafını çevirelim, aynı şekilde tuz ve karabiber serpelim.

Geniş bir kaseye un alalım. Tavuk göğüs etlerimizin her iki yüzeyini de una bulayalım.

Uygun bir tavaya tereyağını alarak eritelim.

Unladığımız tavukları da tavaya alalım ve her iki yüzeyini de güzelce kızartalım.

Göğüs etlerimiz kızardıktan sonra tavaya tekrar tereyağı alalım.

Küçük küçük doğradığımız sarımsakları ve unu ekleyerek karıştıralım.

Soya Sosu, elma sirkesi ve son olarak balı da ekleyerek tekrar karıştıralım.

Tavuk göğüs etlerimizin her yerinin sosa bulanmasını sağlayalım ve ocaktan alalım.

Soya soslu ballı tavuklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

09 Şub 2024 - 14:17 - Yemek Tarifi

Mahreç  Yücel Güler


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tunceli EMEK Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tunceli EMEK Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tunceli EMEK Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tunceli EMEK Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.