Bugün ne pişirsem…Pazı sarması tarifi

Sebze ağırlıklı beslenin…Mideniz biraz dinlensin… VİDEOLU TARİF

Bahar aylarında sebze ve özellikle yeşillik manav reyonlarını süslüyor. Kendiniz de doğadan toplayabilirsiniz. Elbette doğayla iç içe bir yaşam alanınınız varsa. Et, süt ürünleri, tavuk ve ağır kızartmalar sıklıkla tüketildiğinde zararları konusunda uzmanlar, diyetisyenler uyarıyor. Biz de sizin için bugün kolayca bulabileceğiniz pazı yaprağından sarma yapmanız için tarif derledik. Zor değil. Kolayca hazırlayıp lezzetle yiyebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt, cacık da bu keyfinizde sofraya farklı bir lezzet katabilir.

Haydi başlıyoruz…

İşte, pazı sarmasının tarifi ve bu lezzetli yemeğin tadını çıkarmak için gerekli malzemeler:

Malzemeler

10-12 adet büyük pazı yaprağı

1 su bardağı pirinç

1 büyük soğan, doğranmış

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1/4 su bardağı kuru üzüm

1/4 su bardağı çam fıstığı

1/4 su bardağı ince doğranmış taze nane ve maydanoz

Tuz ve karabiber

2 su bardağı su veya tavuk suyu

Limon dilimleri ve yoğurt ( servis için)

Hazırlık

Pazı Yapraklarının Hazırlanması: Büyük pazı yapraklarını taze ve temiz suyla iyice yıkayın. Ardından kaynar suya batırıp 1-2 dakika haşlayın. Haşlama işlemi yaprakların esnek olmasını sağlar ve sararken kolaylık sağlar. Haşlanan yaprakları soğuk suya alarak bekletin ve süzün.

İç Harcın Hazırlanması: Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine kuru üzüm ve çam fıstığını ekleyin. Taze nane ve maydanozu da ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Pazı Sarmanın Hazırlanması: Her pazı yaprağının ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. Yaprakları sarmaya başlamadan önce kenarlarını içe doğru katlayarak sarmanın sağlam olmasını sağlayın. Yaprakları sıkıca sarın.

Pazı Sarmaların Pişirilmesi: Bir tencereye sarmaları dizin. Üzerlerine su veya tavuk suyu ilave edin. Sarmaları örtecek kadar su eklemeyi unutmayın. Tencereyi kısık ateşte kaynatın. Sarmalar suyunu çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Pazı sarmalarını servis tabağına alın.

Üzerine taze limon dilimleri ve yoğurt ile servis yapın.

Yoğurttan cacık yaparak veya sarımsaklı yoğurt hazırlayarak da tüketebilirsiniz...

AFİYET OLSUN

14 Nis 2024 - 19:12 - Yemek Tarifi

Mahreç  Haber Merkezi ,  Yücel Güler


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tunceli EMEK Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tunceli EMEK Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tunceli EMEK Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tunceli EMEK Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.