Kolay ve lezzetli fincan tatlısı nasıl yapabilirim mi diyorsunuz? İşte size tarif..

Fincan tatlısı, pratikliği ve lezzeti ile bilinen bir tatlıdır. İster sade ister kakaolu, her türlü varyasyonuyla misafirlerinize sunabileceğiniz bu tatlıyı yapmak oldukça basittir.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve her fincanda tatlı bir sürpriz sunan fincan tatlısı, tembel gelin tatlısı olarak da bilinir. İşte adım adım bu lezzetli tatlıyı yapmanın yolları.

Fincan tatlısı, kısa sürede hazırlanabilen ve herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Bu tarif, süt, un ve şeker gibi temel malzemelerle tatlı bir lezzet yaratmanıza olanak tanır.

Pratik ve lezzetli bir tatlı olan fincan tatlısı, çay saatlerinizde veya özel günlerinizde sunabileceğiniz mükemmel bir seçenektir. İşte fincan tatlısı yapmanın püf noktaları.

Fincan Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi


Üzeri İçin:


Tarçın çubukları veya dilediğiniz bir meyve

Fincan Tatlısı Yapılışı:


Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.

Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

Kahve fincanlarına, üstlerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.

Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgâhın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.

Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Püf Noktası:


Fincanlara muhallebiyi sıcak olarak koymalısınız.

Mutlaka fincanlar ıslatılmış olmalı.

Hatta 1 çay kaşığı kadar su bırakın içerisinde.

Çıkartırken fincanın dibine hava aldırmanız yeterli olacaktır.

Margarin yerine tereyağı kullanılabilir, ama margarin tatlıyı daha çok donduruyor. Tatlıyı fincandan çıkarmakta zorlanıyorsanız, fincana bir çay kaşığı su koyabilirsiniz.

Fincan tatlısı, kolay malzemelerle ve basit adımlarla evde yapabileceğiniz bir tatlıdır. Bu tarif sayesinde, her fincana özel tatlı anlar yaratabilir ve dilediğiniz meyvelerle süsleyerek bu tatlıları daha da özel hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ve tatlı sohbetlerinizde bu lezzetler eşlik etsin!

16 Nis 2024 - 11:38 - Yaşam

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tunceli EMEK Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tunceli EMEK Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tunceli EMEK Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tunceli EMEK Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.