Şerbetli tatlıların en gözdesi Ay Tatlısı tarifi! Sizler için seçtik

 Ay tatlısı, hem göz alıcı formu hem de damak çatlatan lezzetiyle, özel günlerinizde ve misafir ağırlarken vazgeçilmez bir tatlıdır. Bu tarifle, adımlarını kolayca takip ederek kendi evinizde bu şerbetli lezzeti yaratabilirsiniz.

Şerbetli tatlıların en gözde örneklerinden biri olan ay tatlısı, pratik malzemelerle ve kısa sürede hazırlanabilir. Bu tarif, evde nefis bir tatlı yapmanın sırlarını size sunuyor.

Misafirleriniz için şık ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, ay tatlısı mükemmel bir seçimdir. Bu tarif, her adımını kolaylıkla uygulayabileceğiniz şekilde detaylandırılmıştır.

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz şerbetli bir tatlı olan ay tatlısı, lezzeti ve şık görüntüsüyle herkesi büyüleyecek. İşte başarılı bir ay tatlısı yapmanın püf noktaları.


Ay Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

Şerbeti İçin;

2 su bardağı şeker

2 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı pekmez


Hamuru İçin;

1 yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 adet limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Bulamak İçin;

1 yemek kaşığı irmik

Ay Tatlısı Yapılışı:

İlk önce şerbeti için gerekli olan malzemeler uygun bir kaba alınır.

Yapıldıktan sonra kenara kaldırılır.

Hamuru için gerekli olan malzemeler de uygun bir kaba alınır.

Şerbetli tatlıların en gözdesi Ay Tatlısı tarifi! Sizler için seçtik

Hamur yoğurulduktan sonra, irmiğin biraz kendini çekip hamurun toparlanması için beklenir.

Hamur, iki eşit parçaya bölünür.

Ardından silindir şeklinde yuvarlanır.

Üzerine el ile bastırılıp, yassı şekli verilir.

Üzerine irmik serpilir.

Çay bardağının ağzıyla kesilip, ay şekli verilir.

Fırın tepsisine dizilir.

Önceden ısıtılmış 190 derece ayarda, 25 dakika pembeleşinceye kadar kızartılır.

Hazırlanan şerbete, 1 yemek kaşığı pekmez eklenerek karıştırılır.

Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, üzerine hepsi dökülür.

Hazırlanan tatlıların üzerine ister Hindistan cevizi, ister Antep fıstığı, ister ceviz ile süslenerek servis yapılır.


Püf Noktası:

Bu tarifte şerbet kaynatılmadan hazırlanıyor.

1 gece önceden şerbetini verdiğiniz ay tatlısı, ertesi gün servis edildiğinde daha lezzetli oluyor.

Bu kolay ve pratik ay tatlısı tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın ve özel günlerinizi tatlandırın. Şerbetli tatlıların en güzel örneklerinden biri olan ay tatlısı, sunduğu lezzet ve şık görünümle sofralarınıza değer katacak. Şimdiden afiyet olsun ve tatlı sohbetlerinize eşlik etsin!

16 Nis 2024 - 12:19 - Yemek Tarifi

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tunceli EMEK Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tunceli EMEK Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tunceli EMEK Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tunceli EMEK Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.